Hi, I'm Nick Kaplanis

Born in Canada, living in Greece. I am an Accredited Mediator of the Hellenic Ministry of Justice. Here you will find my articles, poems, video and podcasts with a wide variety of topics in english and greek!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Τεχνολογική Επανάσταση ή μήπως Εταιρική Ολιγαρχία ?

Με αφορμή τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στην Washington DC και το μπανάρισμα των λογαριασμών του τέως Προέδρου Donald Trump αλλά και το μαύρισμα εταιρειών όπως το Parler με το επιχείρημα της καταστρατήγησης των όρων της κοινότητας επικράτησε μια σύγκρουση επιχειρημάτων υπέρ ή κατά αυτών των πρακτικών φίμωσης της άλλης άποψης.

Παρατηρώντας τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα  ότι η πλειονότητα των υποστηρικτών της φίμωσης ήταν κυρίως δικηγόροι που δυστυχώς στέκονται πίσω από το γράμμα του Νόμου και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι στην εποχή της 4ης (?) τεχνολογικής επανάστασης ζητήματα διαμόρφωσης της Κοινής Γνώμης εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων και επιχειρημάτων, η Ελευθερία της Έκφρασης και η συνοχή του Κοινωνικού Συνόλου όπως και η Υπεράσπιση Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και αυτής της ίδιας της Αστικής Φιλελεύθερης Δημοκρατίας δεν μπορούν να αναμοχλεύονται μέσα σε εταιρικά συμβούλια Ψηφιακών Κολοσσών.

Επειδή πολλοί δεν καταλαβαίνουν αν δεν μιλήσεις στην γλώσσα τους, έπλασα μια φανταστική ιστορία η οποία μπορεί και να μην είναι τελικά τόσο φανταστική με την ταχύτητα που τρέχουν οι τεχνολογικές επαναστάσεις και οι κοινωνικές αποστασιοποιήσεις που μας επιβάλλονται με διάφορους τρόπους .

Βρισκόμαστε λοιπόν στο Έτος 2100.

Οι δίκες σε Παγκόσμιο επίπεδο διεξάγονται μέσω μιας ιδιωτικής πλατφόρμας ονόματι LawFace που ίδρυσε με κρατικές και μυστικές ιδιωτικές επιχορηγήσεις ένας φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών ονόματι Μάρκος Ζουκεμβέργιος.

Μέσα σε λίγα χρόνια η πλατφόρμα έγινε ο μοναδικός παγκόσμιος δικονομικός τόπος εκδίκασης όλων των σημαντικών υποθέσεων της υφηλίου .

Τον Ιανουάριο του 2100 θα εκδικαζόταν η υπόθεση Δονάλδιου  εναντίον Πελοσίτσα.

Η εταιρεία Πελοσίτσα διαχειρίζεται τις αεροπορικές γραμμές ΧΧΧ στις οποίες μέτοχος είναι η εταιρεία Lawnet η οποία παρέχει το software στην LawFace .

Ο Μάρκος Ζουκεμβέργιος μέσω της ΜΚΟ MyOrder ελέγχει το πλειοψηφικό μετοχικό κεφάλαιο της LawNet.

O Δονάλδιος ιδρυτής της εταιρείας Trabnet παρέχει στις αεροπορικές γραμμές ΧΧΧ το ηλεκτροφόρο καλώδιο CapitolBlame μέσω του οποίου τα αεροπλάνα της ΧΧΧ ανεφοδιάζουν τις μπαταρίες τους στον αέρα γλυτώνοντας πολλές ώρες πτήσεων και μειώνοντας τις καθυστερήσεις λόγω επίγειου ανεφοδιασμού.

Κατά την διάρκεια του 2099 υπήρξαν πολλές αστοχίες εναέριου ανεφοδιασμού στα αεροπλάνα της xxx η οποία προετοίμαζε αίτηση αναίρεσης του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχε υπογράψει με την Trabnet.

Ο Δονάλδιος δεινός επιχειρηματίας είχε αντιληφθεί την πρόθεση της Πελοσίτσα και έχοντας αποδείξεις ότι οι μπαταρίες της εταιρείας του μόνο προβληματικές δεν ήταν είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της Πελοσίτσα για σαμποτάζ και την  κατηγορούσε ότι τον τελευταίο χρόνο προκειμένου να απαλλαγεί από το δεκαετές ιδιωτικό συμφωνητικό προχώρησε η ίδια στο σαμποτάζ του εναέριου ανεφοδιασμού των αεροπλάνων της και ισχυρίζεται ότι στη δίκη θα παρουσιάσει ακλόνητα στοιχεία μέσω ενός video της ΜΚΟ L&O που διαχειρίζεται κεφάλαια μιας νεοσύστατης εταιρείας software που διεκδικεί ρόλο στην Παγκόσμια αγορά.

Ο Μάρκος Ζουκεμβέργιος θορυβηθείς ,εδώ και πολλούς Μήνες , από τη ύπαρξη της νέας εταιρείας που απειλούσε την πρωτοκαθεδρία του δικού του software βρήκε χρυσή ευκαιρία.

Ως διαχειριστής της LawFace δεν επέτρεψε την προβολή του video της L&O με το επιχείρημα ότι παραβιάζει τους υλικοτεχνικούς κανόνες της Lawnet ,της εταιρείας που εφοδιάζει την πλατφόρμα LawFace με το απαραίτητο sofware (κάτι απολύτως ψευδές αφού το νέο software δημιουργήθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση της πατέντας).

Η δίκη ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.Ο Δονάλδιος δεν κατάφερε να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του . Οι μετοχές της MKO L&O βυθίστηκαν και ο Μάρκος Ζουκεμβέργιος διατήρησε για την εταιρεία του τον μονοπωλιακό χαρακτήρα απονομής της δικαιοσύνης .

Η δίκη ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.Ο Δονάλδιος δεν κατάφερε να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του . Οι μετοχές της MKO L&O βυθίστηκαν και ο Μάρκος Ζουκεμβέργιος διατήρησε για την εταιρεία του τον μονοπωλιακό χαρακτήρα απονομής της δικαιοσύνης .

Μετά από αυτήν την φανταστική αλλά δυστυχώς όχι τόσο μακρινή ιστορία προκύπτουν δυο ερωτήματα.

Α) ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ του Δονάλδιου που εξαιτίας ενός ψευδο-επιχειρήματος δεν μπόρεσαν να στηρίξουν την υπόθεση του πελάτη τους?

Και ΚΥΡΙΩΣ

Β)ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΕΝΕΜΗΘΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ?

Ας μην επιτρέψουμε να γίνουμε υποχείρια μιας κάστας υπερφίαλων ψηφιακών νανογιγάντων και ας προστατέψουμε όλα τα Ανθρώπικα και Κοινωνικά Δικαιώματα για τα οποία πάλεψαν οι προγονοί μας !!!